TANÁCSADÁS

Kérdése van?


Írja meg nekünk és mi válaszolunk


Legfrissebb kérdés:

Tisztelt áruház! Érdeklődni szeretnék a konyhabútorok áráról. Szeretném még...

Válasz megtekintése >

Összes kérdés és válasz >

Japán stílus, japán bútor


KERESŐÖsszes A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
J

Japán stílus, japán bútor

Az egyik legharmonikusabb, legnyugodtabb, legrezignáltabb lakberendezési stílus, amely Japánból származik. Egy japán stílusú enteriőr kialakítása egyszerű, de ugyanakkor nem tűri a félmegoldásokat.
A stílus kínai és koreai hagyományokra épül és a XIX. század végéig a japánokon kívül nem sokan tudták, hogy pontosan milyen lehet.


A stílus lényege a praktikum, a hagyomány, a szépség, a letisztult formák, finom árnyalatok. Tulajdonképpen minden - a színek, a formák, a díszítések - nagyon egyszerű és jellegzetes. Világos fa, vagy kőpadló, sötét, alacsony bútorok, mivel a japánok a föld közelében szeretnek aludni és étkezni -, fehér, törtfehér, de mindenképpen világos falak.

 A japán terekre jellemző színek az ezüstszürke, hamvaszöld, bézs és a tompított krémszínek is. A lényeg, hogy elsősorban a matt legyen és a textúrák ne csillogjanak túlságosan. A természetes anyagokból épített bútorok tökéletes precizitással készülnek, jellemző rájuk az egyszerű vonalvezetés. A kanapén nincs sok párna, az ablakokat általában nem függönyözik, hanem helyette falécekből álló redőnnyel adnak keretet a helyiség hangulatához.

Vissza a szótárba  <
Európai Regionális Fejlesztési Alap GDPR

HÍREK A BÚTOROK VILÁGÁBÓL

Duális képzés

2015-01-23

 Bizonytalan vagy a pályaválasztást illetően? Érdekelnek a műszaki területek? Hallottál már a duális, azaz a gyakorlatközpontú képzésekről?
Tovább olvasom >


SZAVAZÁS

Általában milyen anyagból készült bútorokat szokott vásárolni?