TANÁCSADÁS

Kérdése van?


Írja meg nekünk és mi válaszolunk


Legfrissebb kérdés:

Tisztelt áruház! Érdeklődni szeretnék a konyhabútorok áráról. Szeretném még...

Válasz megtekintése >

Összes kérdés és válasz >

Minimál stílus


KERESŐÖsszes A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
M

Minimál stílus

Napjaink egyik legismertebb és leggyakoribb stílusirányzata. Kialakulásának története a múlt század végéhez nyúlik vissza, amikor egyfajta tüntetetés figyelhető meg az egész világon a globalizáció ellen.

Ekkor élte fénykorát a high-tech az embertől idegen, futurisztikus stílusirányzat. Ezután, mint ahogy az a történelem során többször is előfordult a túlpörgött, túldíszített, túlidealizált formák után jön egy kis lecsöndesedés és ekkor születik a minimál avagy racionális lakberendezés. Korábbi korszakokra épít, felhasználja az avangarde-ot, vagy a Bauhaust, de ugyanakkor mégis egyszerű és közérthető marad mindenki számára.
 


A tiszta egyszerű formák és a rendezettség révén törekszik a tökéletes harmónia elérésére. A tér szolgálja az embert és az embert körülvevő használati és dísztárgyak egyensúlyát. Kevés díszt használ, formavilágára a letisztultság jellemző, nem hivalkodik. Ha díszít, akkor nagy hangsúlyt fordít a szimmetriára. Az egyszerű teret egyszerű geometriai formák, vagy színek ritmikus ismétlésével igyekszik üdébbé tenni. Jellemző továbbá erre a stílusra az elegancia, a nagy terek alkalmazása és az egyszerű formavilág előtérbe helyezése.

Vissza a szótárba  <
Európai Regionális Fejlesztési Alap GDPR

HÍREK A BÚTOROK VILÁGÁBÓL

Duális képzés

2015-01-23

 Bizonytalan vagy a pályaválasztást illetően? Érdekelnek a műszaki területek? Hallottál már a duális, azaz a gyakorlatközpontú képzésekről?
Tovább olvasom >

Irodaszék és az íróasztal követelményei

2013-09-09

 Irodaszék és az íróasztal követelményei

 Irodaszék és az íróasztal követelményei...
Tovább olvasom >


SZAVAZÁS

Általában milyen anyagból készült bútorokat szokott vásárolni?