Kerti tó készítése házilag - tudd meg Te is, hogyan készítheted el egyszerűen!

hirdetes

Te is szeretnél mesés kerti tavat? Mutatom, hogyan készítsd el egyszerűen

TK

Egy kisebb kerti tó képes könnyedén feldobni környezetedet, ráadásul elkészítése is gyerekjáték! Mostani cikkemben elárulom lépésről lépésre, hogyan tudod a legegyszerűbb módon megalkotni mesébe illő tavadat!

Kerti tó

Mindenki igényes környezetére, kertjére, és éppen ezért is igyekszik a legtöbbet kihozni belőlük. A kerti tavaknak nem csak esztétikai értékük van, de megvan a saját kis előviláguk, amit rendkívül érdekes figyelemmel kísérni. Amennyiben még tavasszal elkészíted azt, növényeid, valamint egyéb élőlényeid még a tél beköszönte előtt képesek lesznek a környezetükhöz hozzászokni, illetve megfelelően letelepedni benne. 


Lássuk tehát, hogyan tudod egyszerűen elkészíteni, lépésről lépésre!


A megfelelő hely kiválasztása


Az első lépés a tó számára a legmegfelelőbb terület kiválasztása. Mindenképpen olyan helyet kell keresned kertedben, ami nyitott, de meglehetősen napos. Ez majd a kis kerti tó életében játszik fontosabb szerepet. Emellett érdemes arra is figyelned, hogy a már kiválasztott területtől minél messzebb helyezkedjenek el a fák. Ez két dolog miatt fontos: az egyik, hogy nem fogják a fák gyökerei bántani a már kiépített kertedet, feltúrni azt, valamint a tó sem lesz útban a fák fejlődésében. A második érv a fák távoltartása érdekében, a leveleik. Gondolj bele, hogy mennyi galibát tudnak okozni, olyan szempontból, hogy nyáron a fa lombkoronája végett nagyobb területet képes lesz tavadból leárnyékolni, arról nem is beszélve, hogy ősszel, amennyiben hullajtja a növény azokat, napi szinten kell majd tavad takarítanod.

hirdetes
hirdetes


Áss kialakítása során legalább 1 méter mélyre


Érdemes megfelelően mélyre kiásni kerti tavadat.


Első lépésként viszont mindenképpen rajzold le annak körvonalait, majd ásd ki úgy a vonalak mentén, hogy a talaj szintezve legyen. A talajkülönbségek folytonos kialakítása közepette a tó kiásását addig folytasd, amíg az el nem éri az 1 méter mélységet. Ez, a legmélyebb pont legyen a kerti tavad középpontja.

 

 

 

Amennyiben érdekel cikkünk folytatása, lapozz!

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Még több cikk

2021-06-12

Mire érdemes odafigyelni egy sziklakert kialakításakor? Most segítünk!

Szeretnél Te is egy sziklakertet udvarodba, kertedbe, de nem tudod, hogyan kezdj neki? Mostani cikkünkben mindent összegyűjtöttünk, amire érdemes odafigyelned!

2021-06-13

Hogyan termessz egészséges zöldégeket konyhakertedben? Most segítünk!

Te is szeretnél ropogós, egészséges zöldségeket termeszteni konyhakertedben? Mostani cikkünkben elmondjuk, mikre érdemes odafigyelned konyhakertedben!

2021-06-11

Gyomirtás helyett inkább használjuk fel – ismerd meg a tyúkhúrt

Gyomírtás helyett inkább használjuk ki jótékony hatásait - ismerd meg Te is a tyúkhúrt, illetve annak gyógynövény jellegét mostani cikkünkben!

2021-06-01

Miket érdemes júniusban elvégezned kertedben? Tudd meg most Te is!

Már hivatalosan is a nyárba léptünk – ugyanakkor most sem állhat meg az élet! Mutatjuk, mivel érdemes ilyenkor kertedben foglalatoskodni - tudd meg Te is!

2021-06-14

Bemutatkozik a sétányrózsa – ismerjétek meg Ti is a pillangók kedvencét

A sétányrózsa a pillangók és a méhek egyik kedvenc virága. Neve rendkívül beszédes, ugyanis megfelelő gondozással gyorsan képes terjedni. Ismerjétek meg Ti is!

2021-06-05

Levendula fajták – ezeket éri meg termesztened, azt is eláruljuk, hogyan!

A levendulák a legközkedveltebb virágok közé tartoznak, ráadásul nevelésével kapcsolatban sem ütközhetsz nagyobb akadályokba! Most idmer meg népszerű fajtáit.

2021-06-02

Hogyan érdemes támrendszert készíteni növényeink számára? Most segítünk!

A jó időben növényeink már gyors fejlődésbe kezdtek, van ugyanakkor néhány, akiknél elkél majd a segítség - támrendszerrel. Mutatom, hogyan kivitelezd.

2021-06-07

Mire figyelj oda virágoskertedben júniusban?

A jó időben nem csak veteményeseinkre, de virágágyasainkra is megfelelően oda kell figyelni. Mutatjuk, miket érdemes szem előtt tartanod júniusban kertedben!

További cikkek ebben a témában


pároztatás

azonos ivarzási periódusban rövid időközben ua.-zal v. másik apaállattal megismételt... Tovább

antibiózis

1. a mikroorganizmusokra jellemző —>allelopátia, pl. egyes gombák káros hatása a... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek Házi kert kert